udruga uzgajivača crne slavonske svinje

Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema

Održana 2. REDOVITA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UCSS “FAJFERICA“

Dana 9.2.2014. godine u dvorani Aula Magna Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku sa početkom u 11 sati održana je 2. redovita godišnja izvještajna Skupština Udruge uzgajivača crne slavonske svinje Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema „Fajferica“.Skupštini je nazočilo 28 redovnih članova. Pored redovnih Izvješća o radu Udruge, provedbe Uzgojnog programa, financijskog izvješća i Plana i programa za 2014. na Skupštini su donešene odluke o Izmjenama i dopunama Statuta Udruge, osnivanju Stručnog savjeta za provedbu Uzgojnog programa, proširenju Izvršnog odbora sa 5 na 7 članova, Izmjenama i dopunama Pravilnika o radu Udruge, usvajanju Poslovnika o radu Skupštine, Izvršnog odbora, Stručnog savjeta za provedbu Uzgojnog programa, potpisivanju Ugovora o poslovnoj suradnji sa HPA, pristupanju u LAG Karašica, poništenju Odluke o pristupanju SUS-u i Reviziji članstva.

Izvješće Nadzornog odbora je izostalo jer se Predsjednik Nadzornog odbora Perica Matijaković i član Franjo Majstorović nisu odazvali Skupštini. Na prijedlog Predsjednika dotične osobe su smijenjene sa funkcija i na njihova mjesta su izabrane dr.sc. Dalida Galović i Kristina Budimir, dipl.ing.

U Stručni savjet za provedbu Uzgojnog programa izabrani su doc.dr.sc. Vladimir Margeta kao dosadašnji Voditelj uzgojnog programa (PFOS), Boris Lukić, dipl.ing (PFOS), Željko Mahnet, dipl. ing (HPA) i dr.sc. Anamarija Smetko (HPA).U prošireni Izvršni odbor su izabrani Antun Brkić (Brodsko-posavska županija), Ivan Ivić (Požeško-slavonska županija) i Danijel Todorović (Virovitičko-podravska županija).

Boris Lukić je do sada bio u Sudu časti te je izabran na mjesto člana Stručnog savjeta za provedbu Uzgojnog programa. Na njegovo mjesto izabrana je mr.sc. Zlata Maltar. Pod točkom Revizija članstva iz Udruge su isključena tri člana i to Josip Komljenović i Nenad Jerković na vlastiti zahtjev i član Srečko Lukić zbog neplaćanja članarine dvije godine uzastopno.

Na kraju Skupštine zanimljivu je prezentaciju održao Boris Lukić pod temom Zaštita autohtonih proizvoda. Članovi i mnogobrojni gosti su nakon Skupštine u kantini Poljoprivrednog fakulteta počašćeni delicijama od crne slavonske svinje.

 

Predsjednik udruge, Dominik Knežević