Nakon prvog “Fajferica Gastro Show-a” održanog tokom svibnja u Drenovcima, nastavak promocije crne slavonske svinje seli se u Istru.
U Općini Tar – Vabriga u blizini Poreča se 23. i 24. rujna održao “Fajferica Gastro Show” u organizaciji Vukovarsko – srijemske županije, Udruge “Fajferica” i Agro – klastera. Osim promocije crne slavonske svinje kao glavnog cilja ovakve manifestacije, želja je bila okupiti ugostitelje tog područja te im uz slijed modernih jela kompletnog obroka koje je pripremao poznati chef Tomislav Špiček predstaviti i pokaziti na koji način se crna slavonska svinja može u potpunosti iskoristiti u kulinarskom smislu. Također, svi prisutni su mogli kušati četiri najbolje plasirane šunke sa ovogodišnje Šunkijade održane u Starim Mikanovcima. Uz ovakvu manifestaciju uklopila su se “Vina Papak” kako bi gastro – enološki doživljaj bio potpun. Događaj poput ovog bi trebao imati tendenciju godišnjeg tradicionalnog održavanja “Fajferica Gastro Showa” u Općini Tar – Vabriga kako bi proširili granice tržišta van Slavonije, Baranje i Srijema.